Харьковские националисты вступились за Авакова и написали письмо Ющенко

Представители нескольких харьковских националистических организаций написали открытое письмо Президенту Украины Виктору Ющенко. В нем подписанты просят от Ющенко публичных объяснений, почему был уволен Арсен Аваков с должности губернатора Харьковской области, сообщает пресс-служба облгосадминистрации

Далее текст письма приводим полностью

«Бий своїх, щоб чужий духу боявся»


Відкритий лист
української громади Харківщини
до Президента України В.А.Ющенка

Пане Президенте!

Ми, представники української патріотичної громади Харківщини, звертаємося і вимагаємо від Вас публічних пояснень Ваших останніх дій щодо прийнятого Вами рішення про звільнення з посади Голови Харківської ОДА пана Авакова Арсена Борисовича.
Ми маємо на це право як представники не просто народу України, а як люди, які бачили у Вашій особі - виразника інтересів українського етносу і всіх цивілізованих громадян неукраїнського походження , для яких Україна з її мовою, культурою, традиціями стала такою ж рідною, як і для етнічних українців, які поклали всі свої сили і здоров’я на перемогу національних сил у 2004 році, які бачили Вас як вістря списа, яке стане надійною зброєю у відстоюванні інтересів української нації. До останнього ми підтримували Вас, голосували за Вас і в першому турі виборів-2010, але за їх результатами ми стали перед дуже нелегким вибором : Вона чи Він?
Для нас рішення було хоч і нелегким, але очевидним, бо ми, як ніхто в Україні знаємо, що таке влада антиукраїнських сил. Обласна рада, міська рада, районні ради більшості районів – це збіговисько представників українофобів, які отримали владу завдяки махінаціям та фальсифікаціям, які не мають моралі і не знають, що таке етика, але добре навчилися ( гарна парткомуністична школа ) державні кошти перетворювати на власні шляхом маніпуляцій і махінацій процедурними питаннями. Їхня п’ятирічна війна проти українського Харкова, за Харків без українського слова, без української історії, без української освіти знаходила відсіч тільки завдяки українським громадським організаціям та значної частини Харківської ОДА і особисто Голови ОДА Арсена Авакова.
З ініціативи української громади і при безпосередній підтримці Арсена Авакова в Харкові було створено Харківське об’єднання розвитку громадянського суспільства «Поступ», яке об’єднало і продовжує об’єднувати патріотичні сили Харківщини, представників Харківської інтелігенції, науковців, усіх людей здорового глузду Харкова і області. Співпраця громади і обласної влади набирає швидкості, та раптом…диверсія. І від кого? Від Президента, за якого ми у 2004 році терпіли наругу від
бритоголових, з набитими кишенями грошей представників тих, кому українська Україна як кістка у горлі.
Невже Ви цього не розумієте? Невже Ви цього не пам’ятаєте, а може і не знаєте? Чи Ви, разом з нами не боролися проти них у 2004 році ?
Ми аплодували Вашим зусиллям за відновлення української історії і давньої, і нової. Ми аплодували Вам за Батурин і за Мистецький арсенал. Ми були горді Вашими рішеннями надати звання Героя України Шухевичу і Бандері, увіковічненню пам’яті Героїв Крут. Ми підтримуємо відродження духовності і гідності Української Нації.
Навіщо ж Ви сьогодні розчищаєте дорогу до влади антиукраїнським силам? Щоб знову дати можливість покласти на український Харків товстий шар асфальто-бетону українофобії, через який повинна пробиватися травинка українства? Чи вперше Харківська обласна рада провокує відставку Авакова? Хто Вас інформує про стан справ у Харкові?

Пане Президенте! Незалежно від результатів виборів, українська громада Харкова працювала і буде надалі працювати на розбудову незалежної, суверенної, демократичної української України, і ми впевнені, що разом з нами буде і українець вірменського походження - Арсен Аваков з його потужним організаторським талантом і можливостями, справжній патріот України.
Попереду - вибори місцевого самоврядування.
Не слухайте Ваших Навуходоносорів, а прислухайтесь до українців Харківщини, які краще знають усі обставини і знаходяться на передовій лінії боротьби за українську справу.
Указ про звільнення А.Авакова у самий відповідальний момент передачі влади вважаємо необґрунтованим, безпідставним, політично помилковим.


Голова Харківського об’єднання розвитку
Громадянського суспільства «ПОСТУП»
А.Сергієнко

Голова ХОВ Конгресу Української Інтелігенції
Н.Виноградська-Якимчук

Голова товариства політичних в’язнів
і репресованих А.Здоровий

Президент громадської організації «ТУР» О.Сітенко

Голова Конгресу українських націоналістів Б.Дяків

Голова ХОО УРП З.Анікейцева
 
6 февраля 2010 г, 17:59
Виктория Лукашова 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #79 не менш патріотична українка 07.02.10, 19:00
     

    Шановні співвітчизники! Навіть не читаючи текста звернення зазначеної вище місцевої української "еліти", а лише з огляду на склад осіб

    , які підписалися, та за кого вони просять, відверто вам заявляю, що означене звернення це все пафосна брехня та чергова спроба залишатися "в обойме" щоб користуватися різними "благами", яких не мають прості люди. А дійсно тих, хто працював за розбудову величі Харківщини вони ж і витіснили зі сцени після їхньої революції за американські гроші. Бажаю всім нам терпіння, виваженності та впевненності в своїх силах, а саме головне, щоб з Божою допомогою ми змогли перемогти ці сили темного духа!

  • #78 Хома Брут 07.02.10, 09:55
     

    Я бы подправил в названии статьи-харьковские НАЦИСТЫ поддержали АВАКОВА.

    Слава богу и подобных существ ничтожное меньшинство.

    В Харькове живут нормальные люди,

    А то, что голосуют по-разному, так на то у каждого есть свои причины.

    И это хорошо.

  • #77 Тор 07.02.10, 01:21
     

    Ник 72! Да, мне звонили. И было неприятно, что та которая молилась на площади перед ТВ камерами, опять нагло грешит! Теперь я знаю как выглядит ее бог- с рогами!

  • #76 палач 06.02.10, 23:56
     

    Зассали мрази оранжевые

  • #75 Хули Ган 06.02.10, 23:21
     

    "Когда мне было четырнадцать лет, мой отец был так глуп, что я с трудом переносил его, но когда мне исполнился двадцать один год, я был изумлён, насколько этот старый человек за истекшие семь лет поумнел." (Марк Твен)

  • #74 Хули Ган 06.02.10, 23:18
     

    "Счастье это, когда тебя понимают" (Доживем до понедельника)

  • #73 11 06.02.10, 23:01
     

    #71Ник72сегодня, 22:59

    Впервые я с тобой не могу не согласиться

  • #72 Ник72 06.02.10, 22:59
     

    Честных выборов и...правильного выбора всем!))

  • #71 11 06.02.10, 22:57
     

    Ник72

    Договорились. Если ты будешь прав, я буду тут первым осуждать Януковича

  • #70 Ник72 06.02.10, 22:48
     

    Вернемся к этому разговору месяца через 3?)))

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters