Иностранные юристы помогут Украине подготовить судебную стратегию

Представители юридических и судебных инстанций из различных стран примут участие в разработке рекомендаций по подготовке стратегического плана для судебной системы Украины на ближайшие три года

Для этого они собрались на международной конференции «Стратегическое планирование в судебной ветви власти», открывшейся сегодня в Киеве, сообщает Укринформ.

«Процесс разработки стратегического плана для судебной системы имеет очень большое значение для повышения доверия граждан к суду. Важно, чтобы этот план был реалистичен и чтобы он был ориентирован на ценности, актуальные для судебной системы», - отметил накануне открытия конференции судья Федерального суда Северного Округа Калифорния Чарльз Брайер.

В мероприятии, в частности, принимают участие юристы из США, Великобритании, Нидерландов, Румынии и других стран.

 
6 декабря 2011 г, 15:49
Елизавета Банникова 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #8 jkmuf 07.12.11, 13:29
     

    а своих юристов для этого нет. Замечательно!!!

  • #7 Андр. 07.12.11, 11:57
     

    Ввести выборность судей на местах, как раньше депутатов райсоветов, и половина, если не все судьи скоро потеряют работу, и взамен, возможно) ,появятся добросовестные.

  • #6 Dementia 07.12.11, 03:58
     

    #1 ОПанас

    Не смешите. Брать взятки не перестанут, просто доход у судей увеличится, только и всего. Кто же добровольно от такой кормушки откажется?

  • #5 kulinich 06.12.11, 18:39
     

    НАЦІОНАЛЬНА СУДОЧИННА ІДЕЯ: А СУДДІ – ХТО?

    У теперішній час невідворотніх змін розмови про необхідність нового судоустрою в державі набувають відвертої нагальності. Тому що численні випадки неспроможності судової влади виконувати свої конституційні повноваження стали огидним надбанням української Громади. А галасливі телеінтернетні новини про діяльність судей наочно засвідчили невмирущість класики: "квартірний вапрос толька вот іх іспортіл"!

    Відтак, перехрестившись, щоб не наврочити собі років на дванадцять, ризикнемо увірувати потребу докорінної зміни цієї гілки влади. Найдієвішої із сучасних. Бездоказово.

    Впадає в око головне непорозуміння: чому Божий Суд – один, а судів в Україні – декілька. Хоч всі вони верішують долі «Іменем України». Ось і трапляється нагода прівєсті в саатвєтствіє: унітарній Державі - Народний Суд! А кількість колегій, кодексів та процесів можна додавати за потребою до існуючих. За такого і вийде: збереться якась небога (фізична або юридична) із позовом та й постукається у найближчі судові двері вже без остраху процесуальної помилки. А у якій залі Їх чєсть розглянуть справу – то вже, як Кодекс дасть!

    Сучасна можливість апеляційного, касаційного та верховного оскарження цілком пристосована до єдиного судочинства. Хіба що, голів поменшає. Та й то сказати: не гідра всеж-таки...

    Тепер щодо суддів. Сповнилося 35 років юристу, щонайменше 10 літ фахової праці сектретарем або помічником судді зміцнили бажання ним стати - звертайся до громади. Наперво – як і зараз – кваліфікаційні іспити для бажаючих. Але – добра новина! – публічні. Скажімо, раз на рік. Із обов`язковим оприлюдненням переліку спудеїв, місця та часу складання екзамену. Беззаперечно – повна біографія. Родинна. Да сєдьмова калєна. Щоб запобігти «двічі умовно несудимим» кандидатам! Як раз року і вистачить на ознайомлення зацікавленими... До речі, виправдано застосувати подібне і для адвокатів.

    За такого і повернеться головне: обиратиме суддів місцева громада. Для себе. Щоб усвідомлювали, хто їм буде «...давать срака агромниє, тєпєрь – пачті билінниє...»! Слушною виглядає обов`язковість постійного проживання серед виборців. Як для бажаючих судити, так і для обраних достойників. Щоб на людях були. Завжди.

    Терміни відправляння правосуддя бачуться п`ятирічними. Принаймні, двічі. Надалі – пожиттєво, але якщо люди для такого оберуть. Виключно: громадою на засадах змагальності. Від`їхав куди – звиняйте! Там хай і розглянуть знову, як новобранця. Хочеш нас судити: народись, проживи та помри серед своїх! Які знають тебе від діда-прадіда!

    Після десятиріччя бездоганного суспільного служіння кожен суддя отримує право звернутися до відповідного органу народовладдя за призначенням до апеляційної, касаційної та, згодом, Верховної судової інстанції. Але без «пожиттєвості». Повернення назад - вимушено чи за бажанням – знову до місцевого рівня. Через вибори. Щоб зважували вчинене.

    Найпростішим виглядає запобігти корупції. Обов`язково: жодних родичів у прокументурі та адвокатурі! Ніякого особистого або неофіційного спілкування із представниками виконавчої влади та захисту. Геть усі «союзи юристів» та "професійні свята"! Всі засоби зв`язку певні та оприлюднені. Керування власним авто – поза здійсненням владних повноважень. Без будь-якого заробітку окрім посадового. Зокрема, - «колядування»! Родинна власність та майно – все перед людьми! Або – судити, або – заробляти! Без виключень. Небхідність суворих обмежень для судді має природній та добровільний характер. Як для священика, наприклад. З повагою до сану...

    Відповідним має бути забезпечення суддів. Грошове утримання мусить викликати не роздратування і заздрість оточуючих, а впевненість у здатності судити і по закону, і па совєсті. Кожні п`ять років – збільшення посадового окладу таким чином, щоб за 25-ти річну вислугу Громада віддячила, щонайменше, п`ятикратною увагою. Наразі станеться пожиттєве обрання – поважний автомобіль та будинок суспільним коштом у власність! Щоб у пристойному житлі мали змогу народитися та бути вихованими наступні покоління боронителів людських прав! Нема кращої гарантії судової справедливості ніж одвічна взаємна вдячність і відповідальність судді та суспільства! А звання «Народний суддя» виглядатиме незрівняно потужніше якого-сь там «галузево-відомчого».

    За умов української реальності, кожен суддя матиме вогнепальну зброю та постійну охорону родини. Всі судові установи мають охоронятися на паражєніє бажаючим долучити бичу шию із голдою до матеріалів справи підчас її розгляду. А сєктари абстрела судових будівель та домівок суддів мають бути заздалегідь знешкоджені.

    Окремої уваги потребує запобігання судової помилки або хиби. Скасоване рішення має бути захищене суддею особисто у вищій інстанції. А обмежена кількість можливих незаконних рішень застережить несумлінню та нефаховості. Набрався помилок – звільняй посаду! Та й Громада не дасть зловживати довірою: не обере надалі чи позбавить пожиттєвості. Або – працюй, або – бігай із касаціями на своє неправедне рішення!

    Здійснити процесуально нагальні кадрові призначення легко через одночасне скасування всієї чинної судової системи та запровадження нової. Скажімо, на 24 годину – припинити, а на 00 годину наступного дня – враз позбавитися усіх «пожиттєво недоторканих»! З числа зневажаючих народною довірою.

    Запропоноване не містить чогось невідомого для суспільного досвіду. Бажання кращого судоустрою не виглядають недосяжними. Переміни вельми на часі та здавна омріяні простими українцями. Найзапеклішим бачиться долання супротиву настаящіх праФФєссіаналав з юрби аККадеміків-підрахуєв від юриспруденції. Бо втратять безкарну сваволю безмежної влади! На жаль, сподіватися на спроможність до потужних змін від сучасних законодавців – марна справа. Проте, невмируще очікування Праведного Суду замість наявного Апокаліпсису невідворотньо наближає щасливу мить, коли останній скривджений на рідних теренах забуде, що існує Національна судочинна ідея: а судді – хто?

  • #4 Закон. 06.12.11, 18:12
     

    #3 хаха Помнится, повышая зарплаты судьям, так же заявляли, что они берут потому, что мало платят. Ну и что , перестали брать?

  • #3 хаха 06.12.11, 16:30
     

    Ага пусть деньгами помогут, а то такие таксы за назначение озвучивают - что волосы дыбом встают, когда они их "обивать" будут?

  • #2 цыпа 06.12.11, 16:30
     

    > Иностранные юристы помогут Украине подготовить судебную стратегию

    Пусть китайцев позовут! У них хорошо получается расстреливать корумпированных чиновников!

  • #1 ОПанас 06.12.11, 16:22
     

    Если иностранцы хотят помочь нашей судебной системе, то пусть помогут деньгами, что бы суды работали за зарплату, а не за взятки

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters