Завод Шевченко может быть разгромлен, - губернатор заявляет о рейдерском захвате предприятия

Как известно, хозяйственный суд Харьковской области возбудил дело о банкротстве государственного предприятия «Харьковский приборостроительный завод им. Шевченко». Распорядителем имущества завода назначен арбитражный управляющий Дмитрий Задружный. Губернатор Арсен Аваков заявляет о некомпетентности этого человека и угрозе развала предприятия

Приводим полный текст заявления:

«6 листопада 2009 року Господарський суд Харківської області своєю Ухвалою ввів процедуру санації на ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г.Шевченка» та призначив керуючим санації арбітражного керуючого Задружного Д.Р. Харківській обласній державній адміністрації прийнята Господарським судом області Ухвала стала відома лише по факту її винесення.

Першим же рішенням арбітражного керуючого став наказ по підприємству про відсторонення від займаної посади виконуючого обов’язки директора заводу Віктора Гущина – досвідченого фахівця, людини, яка була призначена на посаду керівника за поданням обласної державної адміністрації та відповідно наказу міністра промислової політики України Володимира Новицького.

Слід зазначити, що з призначенням Віктора Гущина на посаду керівника заводу ім.Шевченка підприємство поступово стало виходити з багатомісячної кризи: вперше за останні 12 місяців вчасно стала виплачуватись поточна заробітна плата робітникам; значно зросло навантаження підприємства замовленнями у порівнянні з початком 2009 року і головне – фаховий колектив заводу, що налічує понад 2000 людей, відчув, що підприємство має майбутнє та конкретні перспективи розвитку. Фахівцями ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г.Шевченка» розроблявся перспективний план розвитку підприємства…

І ця крихка позитивна динаміка, якої так важко керівництву заводу разом з облдержадміністрацією та Міністерством промислової політики вдалося досягти, була по суті зруйнована діями так званих рейдерів-псевдокредиторів, які скористалися недосконалістю українського законодавства. Отже, завод, який протягом багатьох десятиліть створювався поколіннями харків’ян, може бути розгромлений на догоду корисних інтересів сумнівних підприємців, що далекі від державної позиції.

Відповідно до Ухвали Господарського суду Харківської області, керівником заводу призначена людина, яка не має фахової освіти та досвіду роботи у приладобудуванні.

Крім того, відверто турбує ситуація, коли непрофесіонал має повне право приймати остаточні та відповідальні рішення на підприємстві, яке внесено до списку стратегічно важливих для України.

Нагадаю, що ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г.Шевченка» є невід’ємною ланкою при виробництві бронетехніки та систем управління атомної та теплової енергетики України.

Саме тому після проведених надзвичайних консультацій з Міністром промислової політики України, Харківська обласна державна адміністрація звертається до обласної прокуратури, Управління МВС України в Харківській області, СБУ із закликом негайно втрутитись у ситуацію та скоординованими діями у рамках діючого законодавства не допустити руйнації ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Т.Г.Шевченка».

Підкреслюю, що обласна державна адміністрація задіє всі можливі важелі задля повернення ситуації у відповідне русло – ми не допустимо знищення заводу та жебрацтва його робітників.

Впевнений, що спільними діями всіх гілок влади ми зможемо зберегти одне з відомих та заслужених приладобудівних підприємств України, його колектив та його майбутнє».

 
12 ноября 2009 г, 10:33
Алина Гузь 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #13 dfyz 12.11.09, 23:22
     

    кернес сука здохни.

  • #12 Спец 12.11.09, 14:10
     

    А кто сейчас в обладминистрации работает за "фахом", Зверев, Аваков?!

  • #11 Наблюдатель 12.11.09, 13:29
     

    уже кто-то спер мой ник, написав его с маленькой буквы. посту номер 2, товарищу наблюдателю, привед:-). Не какой личной креативности

  • #10 Кред 12.11.09, 13:25
     

    Гады какие!!!Я в шоке!!!!!

  • #9 харьковчанин 12.11.09, 13:17
     

    рабочие там появятся только в понедельник, у них двохдневка...

    так что за это время можно (надо) успеть...

  • #8 Мент 12.11.09, 12:53
     

    глаз положили "сподручники" Фельдмана на корпуса завода и землю, где можно очередной базар открыть - все просто :( Рабочих - разве что в дворники на новом базаре :(

  • #7 Атас 12.11.09, 12:48
     

    там есть рабочие ,пусть берут автоматоматы и отстаивают рабочие места и не важно ,кто положил на завод глаз,а если они быдло и боятся ,тогда пусть не дергаются,придут те ,которые смогут отстоять свое!!!!

  • #6 Billy 12.11.09, 12:20
     

    А фамилия судьи, выносившего ухвалу ?

  • #5 Судья 12.11.09, 11:52
     

    Больно читать такие новости.

  • #4 Мент 12.11.09, 11:41
     

    Ребятки, это Фельдмана дело рук - он еще в прошлом году протащил через Улю на должность директора своего ставленика Гуренко. Правда, "снятый" директор Гора сумел восстановиться....Вот кой-кому теперь и нетерпиться все повторить...

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters