Кадровые перемены продолжаются. Главой СБУ в Харьковской области стал Александр Полковниченко

Старые герои в обновленных силовых структурах. Службой безопасности в Харьковской области отныне руководит Александр Полковниченко. Его предшественник - Андрей Мухатаев Указом Президента уволен вчера вечером. Такие же ротации проходили в руководстве СБУ в 2008 году

Просмотр видео

Начальником областного управления СБУ Андрей Мухатаев был назначен в 2006 году. С тех пор СБУ не раз фигурировало в громких скандалах. Не заладились у харьковской спецслужбы отношения с мэрией. В 2007-ом Андрей Мухатаев заявляет, что лично секретарь горсовета Геннадий Кернес задержал и обыскал сотрудника СБУ. Спустя полгода Арсен Аваков и, опять же, Мухатаев лишают мэра Михаила Докбина доступа к документам с грифом «гостайна». Кульминация незаладившихся отношений – «маски-шоу» в мэрии. В 2008 году вся страна наблюдала, как спецподразделение «Альфа» с боем выносило из горсовета документы по уголовному делу о якобы незаконных надбавках к зарплатам чиновников.

Михаил Добкин
мэр Харькова (март 2008 года)
У нас в городе Харькове нет СБУ, есть КГБ во главе с палачом - господином Мухатаевым

Осенью 2008-го Президент Ющенко неожиданно переводит Андрея Мухатаева в Киев. А руководство харьковским управлением службы доверяет Александру Полковниченко. Он до этого возглавлял Сумское управление СБУ. Но и в Харькове Полковниченко - человек не новый. В Первой столице он получил образование юриста, здесь же впервые заступил на службу в СБУ - оперуполномоченным.

Александр Полковниченко
начальник У СБУ в Харьковской области (сентябрь 2008)
Стиль управлінської діяльності, який характерний для мене, ви дуже добре знаєте. Ми будемо абсолютно адекватні тій оперативній обстановці, яка є в нашому регіоні

Не прошло и двух месяцев - в ноябре 2008 года Мухатаева снова возвращают в Харьков, а Полковниченко - переводят в Киев. Тогда поговаривали, что постарался лично Арсен Аваков. Накал страстей поутих. Андрей Мухатаев и Михаил Докбин даже любезностями изредка обменивались. Но когда Добкин стал губернатором, произошла рокировка и двух генерал-лейтенантов. Во вторник вечером Президент Виктор Янукович главным СБУшником Харькова снова назначает Александра Полковниченко. На просьбу «Объектив-новостей» прокомментировать кадровое решение Президента Мухатаев ответил, что военные люди указы главы государства не комментируют, а исполняют. И добавил, что из Харькова он уезжает с теплым сердцем.

Андрей Мухатаев
экс-начальник У СБУ в Харьковской области (по телефону)
За то, что мне в жизни повезло - это не просто слова - повезло работать в прекрасном регионе, узнать много прекрасных людей, в силу возможностей и сил, честно и нормально делать свою работу

Мухатаев едет в Киев. Говорит, еще не знает, какую новую должность займет в СБУ. Официальное представление нового шефа харьковской Службы безопасности Александра Полковниченко запланировано на понедельник.

Дождитесь загрузки плеера

Загрузите Flash-плеер

 
Главой СБУ в Харьковской области стал Александр Полковниченко
 
 
24 марта 2010 г, 09:11 (обновлено в 18:57)
Ирина Клименко 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #22 Robins 30.08.13, 12:20
     

    21 травня 2010 року співробітниками СБК та МВ Харківської митниці у відношенні директора ТОВ «Експотранс-Д» (м. Дніпропетровськ, код ЄДРПОУ 33769287) Білецької Т.В. складено протокол про порушення митних правил № 272/80000/10 за ст. 352 Митного кодексу України за фактом ввозу з приховуванням від митного контролю у контейнері TCKU9903960 партії водяних насосів та аксесуарів, які були оформлені Дніпропетровською митницею 17.05.2010 року за ВМД № 110000013/2010/507755. Замовником ввозу означеної продукції та її кінцевим споживачем виступало харківське підприємство «Варна». Згідно висновку спеціаліста ХНДІСЕ ім. засл. проф. М.С. Бокаріуса № 4278 від 20.05.2010 року вартість контрабандно ввезених у вказаному контейнері товарів становила 1 млн. 714 тис. 660 грн. За даним фактом Харківською митницею 26.05.2010 року у відношенні Білецької Т.В. порушено кримінальну справу № 15/80000/10 за ч. 1 ст. 201 КК України. 25.05.2010 року представники ТОВ «Експотранс-Д» зустрічалися з Скленьом О.І. і висловили прохання за грошову винагороду надати сприяння у скасуванні постанови про порушення кримінальної справи за даним фактом або закриття кримінальної справи. Склень О.І. надав свою згоду. Згодом кримінальна справа була закрита, а товар повернуто власнику.

  • #21 Robins 30.08.13, 09:10
     

    В березні 2011 року Заступник начальника Управління – начальник ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області полковник Склень Олексій Іванович змінив «касовика». Оскільки Склень О.І. і його підлеглі є дуже обережними при систематичному отриманні хабарів від осіб, які спеціалізуються на здійсненні контрабандної діяльності на «зеленій ділянці» кордону, вони використовують своїх довірених осіб – посередників. Нещодавно на вказаній вкрай важкій ділянці роботи раніше встановлений контрабандист Вовчанчин Ігор Ярославович на прізвисько «Спортсмен» був замінений Скленьом О.І. на не менш авторитетного громадянина Монастирьова Вадима Вікторовича, 29.06.1970 року народження, уродженця м. Харкова, зареєстрованого за адресою: м. Харків, вул. Жуковського, буд. 9, кв 36, на прізвисько «Моня». «Моню» зі Скленьом О.І. зв’язують давні стосунки (як дружні так і ділові). Вказаний контрабандист працював в Сумській області під «кришею» Скленя О.І. коли останній займав посаду Заступника начальника Управління – начальника відділу БКОЗ УСБУ в Сумській області. Аж до випадку коли 15 вантажівок «Моні» з товаром при перетині державного кордону не затримали співробітники УБОЗ спільно з прокуратурою Сумської області. В дійсний же час механізм побудованої Скленьом О.І. схеми хабарництва полягає в наступному. «Моня» наприкінці місяцяі відвідує кожного з керівників ОЗУ, які займаються контрабандою поза пунктами митного контролю. Отримує від них для Скленя О.І. валютні цінності за кожний куб товару незаконно переміщеного через державний кордон України. В подальшому вся сумма коштів, отриманих вказаним шляхом, передається «Монею» заступнику начальника ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області майору Мащенку О.Г. Який, в свою чергу, передає їх Скленю О.І. В дійсний час щомісячний «транш» від контрабандистів через «Моню» для Скленя О.І. становить від 100 до 150 тисяч доларів США.

  • #20 Karpov 28.08.13, 13:19
     

    Грош цена такой "службе безопасности" которая не может подсчитать официальный доход своего сотрудника и сопоставить его с имеющимися материальными ценностями. Куда вам со спецслужбами потенциального противника бороться, когда своих мерзавцев победить не можете? Чему вас учили и как? К чему привели операции "чистые руки" периода 2004-2008 г.г.? Сколько из возбужденных уголовных дел по коррупции в течении "керування" Полковниченком по сумме незаконного вознаграждения превышают суммы ежемесячной дани за крышу? Мелочёвкой и чистыми подставами делали показатели чтобы спокойно доить крупный бизнес. Пришёл и ваш черёд ответить за беспредел, вешайтесь ….

  • #19 Phishka 21.08.13, 17:19
     

    Удивил, Александр, удивил! Обгадился крепко! Но это вполне логичное следствие, за последние года два-три до увольнения он реально очумел и обнаглел. Причина банальна – деньги! Тут почему-то не сказано, но он ведь и в Киевском управлении служил в 2009 году и тогда уже под собой земли не видел.

  • Владимир Скороспел 21.08.13, 12:54
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #17 Александр Гришин 21.08.13, 09:31
     

    15 травня 2009 року у Великобурлуцькому районі Харківської області в рамках реалізації оперативно-розшукової справи міжрегіональна група Служби безпеки України по боротьбі з контрабандою затримала два вантажні автомобілі «Камаз» з товарами народного споживання (одяг, взуття та інше). Керував діями групи співробітник СБУ полковник Склень Олексій Іванович (в теперішній час Заступник начальника Управління – начальник ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області). Також, у зазначену групу входили співробітники СБУ Мащенко Олег Григорович (в даний момент Заступник начальника ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області) і Максютин Олександр Олександрович (тепер начальник відділу контрабанди ГВ БКОЗ УСБУ в Харківській області). У затриманні були задіяні співробітники спецпідрозділу «Альфа» з м. Кременчук. Під час затримання члени зазначеної групи в 7 кілометрах від державного кордону не дочекавшись наближення до кордону відкрили автоматичний вогонь по зазначених транспортних засобах. Під обстріл випадково потрапив і автомобіль «УАЗ», у якому їхав фермер по сільській дорозі. У результаті безладної стрілянини, одна машина перекинулася, всі водії й вантажники зникли з місця події без надання опору. При цьому, вищезгадані товари дійсно планувалися для контрабандного вивозу в РФ. Організовувало цей злочин угруповання «Модних», що очолюють громадяни України Приходько Олександр та Приходько Ігор. Слід зауважити, що полковник Склень О.І. у період з 2005 по 2007 рік, очолюючи відділ по боротьбі з контрабандою харківського СБУ, регулярно одержував гроші від вищевказаного угруповання. Дане затримання контрабанди, було проведено з метою одержання від «Модних» коштів за їх безперешкодну контрабандну діяльність у майбутньому. Також, після створення вищевказаної міжрегіональної групи по боротьбі з контрабандою, Склень О.І. особисто й через своїх підлеглих Мащенко О.Г. і Максютина О.О. щомісяця одержував валютні цінності від контрабандистів, які працюють у Харківському регіоні через Вовчанчина Ігора на прізвисько «спортсмен», у тому числі і від угруповань «Рукасів» й «Разводова». Участь Скленя О.І. в сприянні контрабанді підтверджує запис телефонної розмови між Приходьком Ігорем (угруповання «Модних») і одним з братів Рукасів (угруповання «Рукасів»), здійснений в день затримання вищевказаної контрабанди. Зазначений запис було здійснено СБУ в рамках ОРС, яку вела группа Скленя О.І. Слід зауважити, що цей запис не був легалізований розробником через те, що прямо вказував на причетність Скленя О.І. до контрабандної діяльності і отримання коштів від встановлених контрабандистів.

  • #16 asa 19.08.13, 09:51
     

    Чтобы Полковниченко раскаялся, никогда такого не будет. Понятия ум, честь и совесть там и рядом не проходили. К сожалению генералов, даже бывших у нас не то что не расстреливают, даже к админответственности не привлекают. Удивляет другое, куда смотрят все бело-синие рулящие в Харькове, когда узнали что Полковник за их спиной что-то мутил с Аваковым. Конечно он сейчас будет распинаться, что действовал по заданию не меньше чем самого Гаранта, но все реально понимают, что в первую очередь у него на уме только бабло. Интересы службы и государства ему всегда были похрен. К сожалению таких "Полковников" не только в службе, а во всех правоохранительных органах. Но ведь с кого надо начинать?! Так что ждем развития.

  • Абрам 07.06.13, 15:25
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #14 Крах 19.10.12, 12:56
     

    Таким людям як Олександ Полковниченко неможливо вiрити.Коли у владi були помаранчевi стелився пiд них.Дуже вiн вже тодi пiклувався про благоустрiй села Хоружiвка(рiдне село Ющенка),був одним з тих хто вiдкривав в Харьковi музей УПА.як тIльки на змiну помаранчевим прийшли регiонали то вiн вже лiпший друг Гепи i Допкiна.За регiоналiв його взлiт по карьерних сходах був просто неймовiрний бож тодi за хорошi вiдкати вiн i почав в великих обсягах займатися контрабандою. манера говорити нещирiсть та прихована пiдступнiсть привели мене до думки що ця людина е полiтичною проституткою i чекати щiрих слiв вiд нього не треба.

  • Чигивара 19.10.12, 12:37
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters