Депутаты облсовета приняли обращение к Президенту, Раде и Кабмину

На сегодняшнем заседании депутатский корпус областного совета принял обращение к центральным органам власти относительно выделения дополнительных средств Харьковской области для обеспечения и предоставления необходимой помощи переселенцам

На данный момент социальные услуги, в том числе адресную помощь, медицинскую, переселенцам из Донбасса Харьковщина оказывает в полном объеме. На эти цели используются средства областного бюджета. Но, в то же время, нехватка средств составляет - около 52 миллионов гривен.

Однако, к концу года может возникнуть необеспеченность средствами даже по защищенным статьям на Харьковщине. Поэтому народные избранники в очередной раз обращаются к центральным органам власти – с тем, чтобы средства на социальную защиту жителей Донбасса, которые в государственном бюджете предусмотрены, перечислить в места непосредственного пребывания людей.

Приводим текст обращения полностью.

ЗВЕРНЕННЯ

Харківської обласної ради до Президента України,
Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України стосовно виділення з державного бюджету додаткових коштів Харківській області для забезпечення надання на належному рівні гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

Ми, депутати Харківської обласної ради, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в області із забезпеченням на належному рівні гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються до області з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, та звертаємося до державних владних інституцій щодо термінового вирішення питання виділення додаткових коштів із державного бюджету.

У Харківській області організовано та належним чином налагоджено роботу щодо надання всебічної допомоги громадянам, які прибули на тимчасове перебування з Автономної Республіки Крим та районів проведення антитерористичної операції.

У зв’язку із значним збільшенням кількості громадян, які приїздять до області, не маючи засобів до існування, і звертаються за наданням послуг у сфері освіти, охорони здоров'я і соціального захисту населення, а також через обмеженість ресурсів місцевих бюджетів області гостро постає питання фінансового забезпечення гарантованих їм державою соціальних послуг.

Так, лише за медичною допомогою вже звернулося і внесено до регіонального реєстру 28 728 осіб, у тому числі 17 953 дорослих та 10 775 дітей, серед яких 1 500 осіб, хворих на різні хронічні хвороби (туберкульоз, цукровий діабет, СНІД, онкологічні і спадкові хвороби та ін.), які потребують проведення систематичного лікування із застосуванням високовартісних лікарських засобів, та близько 400 жінок на різних термінах вагітності.

За медичною допомогою, у тому числі ургентною, звертаються громадяни, які потребують проведення хірургічних втручань із застосуванням високовартісних виробів медичного призначення (штучні клапани серця, стенти різних типів, електрокардіостимулятори, оксигенатори та ін.).

Також із Луганської та Донецької областей переведено до обласних будинків дитини 97 дітей, до обласних будинків-інтернатів системи соціального захисту населення – 117 підопічних, до навчальних закладів освіти – 7123 учні та 1171 дитину.

Беручи до уваги, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.12.2010 року № 1149 «Деякі питання розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів» розрахунковий показник обсягу видатків на охорону здоров’я, освіту та соціальний захист населення визначається виходячи з чисельності наявного населення адміністративно-територіальної одиниці та фінансових нормативів бюджетної забезпеченості на одного жителя (учня, дитину, підопічного), місцеві бюджети Харківської області, зважаючи на суттєве збільшення осіб, яким необхідно забезпечити надання в повному обсязі соціальних послуг, через приплив громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, несуть величезне додаткове навантаження.

За розрахунками фахівців видатки на надання гарантованих державою соціальних послуг громадянам України, що переміщуються до області з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, на кінець 2014 року складуть понад 50 млн. грн.

Для забезпечення подальшого надання гарантованих державою соціальних послуг громадянам, що тимчасово перебувають на території області, зважаючи на вичерпані резерви місцевих бюджетів, враховуючи Розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2014 року № 588-р, просимо надати доручення відповідним міністерствам щодо нагального відпрацювання питання виділення додаткових коштів області з Державного бюджету України.

Зволікання з вирішенням даного питання може спричинити загострення соціальної напруги серед мешканців Харківської області.
 
25 сентября 2014 г, 14:03 (обновлено в 15:09)
Анна Симоненко 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters