ЮЖД несет убытки из-за снижения товарооборота со странами СНГ

По его словам начальника ГП «Южная железная дорога» Александра Филатова, падение торгово-экономических отношений Украины со странами СНГ, прежде всего, с Россией, пагубно сказалось на «Укрзалізниці» и на ЮЖД

Как отметил Александр Филатов, железная дорога это не только артерии страны, но еще и своеобразный индикатор перспективности развития связей между промышленными предприятиями различных отраслей, в том числе, в международном плане.

«Динамично сегодня развиваются взаимоотношения «Укрзалізниці» с предприятиями Евросоюза. Мы покупаем новый подвижной состав, тяжелую путевую технику, запасные части. Мы начали реализовывать сегодня многомиллионные совместные инвестиционные проекты по строительству локомотивов в Украине. Но есть и другая сторона медали, и о ней сегодня нельзя не говорить. Падение торгово-экономических отношений со странами СНГ, прежде всего, с Россией, пагубно сказалось на «Укрзалізниці» и на ЮЖД. Мы потеряли на стыках с Россией порядка 300 груженых вагонов в сутки. От падения транзита мы потеряли в сутки 2-2,5 млн. грн. своего дохода. Мы сегодня испытываем трудности в организации ремонтов польских рельсовых автобусов, чешских локомотивов и электропоездов, австрийской путевой техники. Получается замкнутый круг, разорвать который можно только при усилении внешнеполитических и внешнеэкономических отношений Украины. Прежде всего, необходимо возобновить и нарастить торгово-экономические взаимоотношения с Россией. Я уверен в том, что разумная, взвешенная, согласованная тарифная, таможенная и ценовая политика как с Востоком, так и Западом является залогом перспективы развития и региона, и Южной железной дороги», - цитирует Александра Филатова пресс-служба ХОГА.

 
29 ноября 2013 г, 09:19
Юлиана Шаповалова 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #22 $$$$$$$$$$$$$$ 30.11.13, 20:36
     

    Як залізничники приховували дані про 573 тис грн., на утримання «членовозу» керівника Придніпровської залізниці.

    Ця історія мусить увійти в аннали. Аби кожен журналіст знав, що державному органу збрехати на запит – це як пальцем об рейку стукнути. І що часто єдиним шляхом досягнення істини – є лист адекватного народного депутата. Отож, власне історія.

    Почалась вона із оприлюднення «Економічною правдою» видатків «Укрзалізниці» на автопарк у 2013 році.

    Одним з рекордсменів стала Придніпровська залізниця, яка передбачила 573 тис грн. (або майже $72 тис в еквіваленті) на обслуговування автомобіля ГАЗ-31029 (1995 року випуску). Про всяк випадок ще раз гляньте на рік, а потім – на суму. Додамо лише, що зараз 18-річну «Волгу» можна придбати за 14,5 тис грн.

    Звісно, журналісти звернулись до «Укрзалізниці» за поясненнями.

    Там все пояснили. Чітко, швидко, і у повній відповідності до чинного законодавства. Звучало це так: «Витрати Придніпровської залізниці на автомобіль ГАЗ 31029 1995 року випуску заплановані у сумі 573 тис грн. у зв’язку зі значним зносом даного автомобілю, який потребує додаткових витрат на капітальний ремонт».

    Відповідь прес-служби "Укрзалізниці"

    Відповідь прес-служби "Укрзалізниці"

    Цю "Победу" зроблену з "Мерседеса" продають за $75 тисяч.

    Цю "Победу" зроблену з "Мерседеса" продають за $75 тисяч.

    Елегантність цієї відповіді демонструє такий милий факт. Днями один з українських умільців розмістив оголошення про продаж автомобілю «Победа», зробленого на базі «Мерседесу». З іномарки взято ходову, трансмісію, двигун, електроніку, салон. Від радянського динозавру – мабуть, лише корпус. І за цей унікальний витвір господар хоче $75 тис. Тобто таку саму суму, яку залізничники виділяють на ремонт старенької «Волги».

    Зрозуміло, що у нашому випадку тверезомислячі люди посміялись над поясненням залізничників про «додаткові витрати на капітальний ремонт». Бо після подібного ремонту, «УЗ» мала би не «Волгу», а яйце Фаберже на колесиках.

    Залізничними антикварами зацікавились «Центр протидії корупції» та народний депутат Леся Оробець («Батьківщина»). Оскарживши цю справу у Держфінінспекції, Міністерстві фінансів та Міністерстві інфраструктури.

    Швидше за всіх відреагували в.о. гендиректора «Укрзалізниці» Віталій Жураківський та міністр інфраструктури Володимир Козак (Мінінфраструктури щодо помилки в фінансовому плані).

    Їм довелось дезавуювати власну прес-службу, яка фантазувала на тему капремонту, і визнати, що видатки на «ГАЗ 31029 1995 року випуску становлять лише 5 тис. гривень, а не 573 тис. грн. А цифра «573» взялася внаслідок технічної помилки при використанні нового програмного забезпечення Укрзалізницею».

    Здавалося б питання вирішено? Навпаки. Маленька помилка потягнула за собою набагато більшу.

    Виявилось, що залізниця таки заплатить за утримання одного автомобілю 573 тис грн.

    "Членовоз" директора Придніпровської залізниці.

    "Членовоз" директора Придніпровської залізниці.

    Але не за стареньку «Волгу», а за цілком пристойну «Тойоту Ленд Крузер» з номером 007-65 ОО (і де вони тільки такі номери беруть?).

    Закріплено цей позашляховик за керівником «Придніпровської залізниці».

    Тобто мова йде про те, що один державний муж переміщає своє тіло на роботу на одному японському позашляховику. І ця його життєва потреба коштує українцям 573 тис грн. на рік.

    З цих грошей 136 тис грн. виділено на оплату двох водіїв з зарплатою 4 113 гривень на місяць (плюс податки).

    Ще 136 тис грн. на бензин та мастило. При цьому очевидно, що про економічність та екологію директор Придніпровської залізниці не думає. Річний пробіг для нього заплановано у розмірі 61 тис км, а це понад 160 кілометрів кожного дня з урахуванням вихідних і свят. При цьому витрати палива на 100 км становлять 21,6 л.

    Решту грошей виділено на ремонт «Ленд Крузера» (76 тис грн.), амортизацію (82 тис грн.), заміну гуми (10 тис грн.), загальновиробничі та інші витрати (143 тис грн.). Весь перелік у скані нижче.

    От цікаво, якби директору Придніпровської залізниці дали півмільйона і сказали б купити собі автомобіль для їзди на роботу, то він би взяв саме «Ленд Крузер» і їздив би на ньому по 160 кілометрів на день? Чи взяв би щось економічніше і менше гайсав би де попало? І може б йому вистачило б цих грошей не на один рік їзди на роботу?

    від Мінінфраструктури

    Юрій Ніколов, «Наші Гроші»

  • #21 $$$$$$$$$$$$$$ 30.11.13, 20:34
     

    ДП "Донецька залізниця" 31 жовтня уклала угоди з ПрАТ «Інком» на закупівлю комп’ютерів і принтерів загальною вартістю 4,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

    Оргтеїніка призначена для регіональних підрозділів залізниці. Окремі товари придбано дорожче від ринкових цін.

    Наприклад, ноутбуки HP ProBook 4540s, 15.6″ HD AG, Core i5-3210M, 4Gb, 750Gb, Intel HD 4000, DVD+/-RW, Wi-Fi, BT, WebCam, Bag / Операційна система Windows 7 Pro 64-bit Rus DOEM придбано по 7 779 грн.

    Ці ноутбуки вже знято з виробництва, однак у деяких онлайн-магазинах їх ще можна замовити по 4 580 грн. без операційної системи Windows.

    ПрАТ «Інком» належить Олександру Кардакову (93% акцій).

    Єдиним конкурентом на торгах з різницею 1,7% була запорізька фірма «ВКФ «РОМА,ЛТД», заснована Валентином Реньовим.

    Найменування К-ть Ціна за од, грн.

    Сервер HP ProLiant ML310e Gen8 у складі: 14 30 908,76

    Системний блок сервера

    ДБЖ Alpha Grissin Accupower ISY 1200VA

    Монітор 19″ LG Flatron E1910S

    ПЕОМ у складі : 177 6 025,20

    Системний блок ПЕОМ

    Монітор 19″ LG Flatron E1910S

    ПЕОМ у складі : 69 6 756,12

    Системний блок ПЕОМ

    ДБЖ Alpha Grissin Accupower ISY 650VA

    Монітор 19″ LG Flatron E1910S

    ПЕОМ у складі : 60 9 183,36

    Системний блок ПЕОМ

    ДБЖ Alpha Grissin Accupower ISY 650VA

    Монітор 19″ LG Flatron E1910S

    Принтер лазерний HP LaserJet Pro P1606dn з кабелем USB

    Ноутбук HP ProBook 4540s 10 7 779,24

    БФП лазерний HP LaserJet Pro M1536dnf з кабелем 170 3 149,88

    ПЕОМ у складі : 85 6 025,20

    Системний блок ПЕОМ

    Монітор 19″ LG Flatron E1910S

    Принтер матричний EPSON LX-350 з кабелем USB 50 1 860,96

    Принтер лазерний HP LaserJet Pro P1606dn з кабелем USB 110 2 427

  • #20 $$$$$$$$$$$$$$ 30.11.13, 20:33
     

    ДТГО «Львівська залізниця» заплатила 42 тис. грн. ТОВ «Петрус» за ремонт вантажного автомобіля ЗІЛ-431610. Про це повідомляють «Наші гроші.Львів» з посиланням на звіт держпідприємства про результати закупівель без проведення процедури закупівлі за третій квартал 2013 року.

    У звіті вказано, що стільки коштував ремонт одного автомобіля.

    Натомість за даними відкритих джерел у мережі Інтернет середня ціна ЗІЛ-431610 складає 20-30 тис. грн. Найдорожче авто цієї марки, який вдалося знайти в мережі, зазначає видання, коштує 56 тис. грн.

    «Наші гроші. Львів» скерували до «Львівської залізниці» запит щодо вартості ремонту ЗІЛу, утім отримали відмову у наданні інформації. Однією з причин було вказано те, що «Н.Г. Львів» не повідомили, з якою метою ця інформація збирається.

  • #19 $$$$$$$$$$$$$$ 30.11.13, 20:32
     

    Суд залишив у власності ТОВ «Імперово Фудз» нежитлові приміщення загальною площею 3290,3 кв м, що розташовані на вул. Щорса, 7/9 у Києві. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 19 листопада.

    У 1999 році Фонд держмайна і «Укрзалізниця», виконуючи постанову уряду, домовилися про взаємодію у створенні ВАТ «Лізингова компанія «Уктранслізинг».

    У 2003 році «Укрзалізниця» внесла свою частку в тому числі спорудами на Щорса, 7/9 – восьмиповерхова адмінбудівля «А» та нежитлові приміщення в житлових будинках «Б» і «В».

    Наприкінці листопада 2004 року «Укртранслізинг» продав будівлі ТОВ «Л.І.Т. Груп». У подальшому ця нерухомість неодноразово відчужувалася. Останнім власником майна за договором від 09.07.2010 стало ТОВ «Імперово Фудз».

    Прокуратура у 2005 році добилася, що госпсуд Києва визнав факт незаконності первісного вибуття будівель на Щорса, 7/9 з держвласності.

    А у 2009 році госпсуд Києва, рішення якого залишив без змін ВГСУ у 2010 році, визнав право власності на будівлі за Міністерством транспорту та зв’язку. Суд зобов’язав власників передати нерухомість на баланс Південно-Західної залізниці.

    У серпні 2012 року прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою повернути нерухомість у власність держави, витребувавши її у останнього власника – фірми «Імперово Фудз». Однак суди у задоволенні позову прокуратурі відмовили.

    Суди послалися на те, що рішення судів 2005 і 2009 років були переглянуті за нововиявленими обставинами і скасовані. Зауважимо, що із заявами про перегляд справ зверталися «Укртранслізинг» і банк «Фінансова ініціатива», що належить бізнесмену Олегу Бахматюку. Цей зареєстрований за адресою: Київ, вул. Щорса, 7/9.

    Відтак, з огляду на те, що прокуратура не надала доказів на підтвердження права власності держави на будівлі на Щорса, 7/9, а також на те, що ТОВ «Імперово Фудз» є добросовісним набувачем, суди відмовилися задовольнити позов прокуратури Києва.

    ТОВ «Імперово Фудз» зареєстроване в Івано-Франківську і його основним видом діяльності значиться оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. Статутний фонд фірми складає 5,98 млрд грн.

    До складу засновників «Імперово Фудз» входить 18 підприємств, які входять до аграрного холдингу «Авангард» Олега Бахматюка.

    http://nashigroshi.org/?s=%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%86%D1%8F&.x=0&.y=0

  • #18 новость ранее 30.11.13, 20:21
     

    Укрзалізниця» лидирует в рейтинге мировых компаний, которые в своей стране создали больше рабочих мест и потратили больше средств на зарплату и социальную защиту работников

    Исследование вклада компаний мирового бизнеса в основные социально-экономические показатели своих стран провели эксперты издания «Русский репортер» на основе методики компании Ernst & Young, сообщается на сайте «Укрзалізниці».

    В исследовании выделены четыре основных показателя вклада предприятий в благосостояние своей страны: доля компании в ВВП страны, вклад в формирование фонда налога на прибыль, показатели занятости населения и уровня трудовых доходов - учитывается не только численность работников, но и условия труда.

    По двум показателям - занятости населения и уровня трудовых доходов и обеспечения социальных пакетов работающим - «Укрзалізниця» занимает первое место в мировом рейтинге и первое место в Украине.

    В рейтинг издания не вошли те транснациональные компании, в которых более 50 % производственных мощностей находятся за границей.

    27 ноября 2013 г, 13:14

    Анна Бровко

  • #17 вопросик 29.11.13, 17:37
     

    #15 Офигевшийотвас, да нет, это просто старшенький так немножко за ушко треплет ушедшего в загул и запой младшенького братишку.

    А вот если младшенький еще и на иглу подсядет - тогда уж старшенький точно выпорет младшенького нещадно по голой попке до покраснения ягодиц и сам наведёт порядок в детской комнатке у младшенького.

  • #16 Отто Шайзенберг 29.11.13, 12:23
     

    #15 Офигевшийотвас,

    Ну не скромничайте. Украине уже почти 23 года, а по утверждениям трипильских археолухов таки все 140 тыщ рокив.

    Таки Украина уже буферная .лядь либо доисторическая проститутка.

  • #15 Офигевшийотвас 29.11.13, 12:04
     

    А шож нашы браты-таможеносоюзники нас так трахают?Мы же младшенькие а эти пидофилы нас так?

  • #14 Андр. 29.11.13, 12:02
     

    Если бы после подписания ассоциации с ЕС показатели товарооборота с Россией упали - может в этом и была бы какая-то закономерность. А так фактически доказывается обратное, что "дружба" с Россией сказывается отрицательно на товарообороте.

  • #13 Результат 29.11.13, 11:52
     

    #12 быдло,

    ЮЖД это часть УЗ. А УЗ это просто уже б.у. рельса.

    Пора уже привыкать к таким составителям рейтингов как к бретанцким учёным.

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters