Харьковское управление СБУ обеспокоено обвинениями Михаила Добкина

В студии телеканала ICTV в Киеве мэр Харькова Михаил Добкин заявил, что сотрудники СБУ принимали участие в драке на улице Клочковской, 197. Сегодня пресс-центр УСБУ в Харьковской области распространил заявление, в котором говорится, что Служба безопасности и ее сотрудники всегда действуют на основах законности и внепартийности

Кроме этого, в правоохранительных органах нет заявлений по поводу действий сотрудников СБУ во время конфликта на Клочковской, заявляет УСБУ в Харьковской области.

Прес-реліз Управління СБ України в Харківській області
1 лютого 2008 року під час виступу у прямому ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі «ICTV» Харківській міський голова Михайло Добкін у черговий раз ввів в оману телеглядачів та громадськість України. Зокрема, це стосується заяв Добкіна про участь співробітників СБУ в силовому конфлікті 16 грудня 2006 року в Харкові на вул. Клочківській, начебто, на боці комерційної структури «Таргет».
Хотілося б нагадати, що одним з пріоритетних завдань Служби безпеки України та її регіональних органів є попередження, виявлення та припинення організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України. При цьому, діяльність Служби безпеки України, її органів і співробітників завжди здійснюється на засадах законності, поваги до прав і гідності особи, позапартійності та відповідальності перед народом України. Це, до речі, фактично визнають і самі ініціатори вищевказаних неправдивих повідомлень, про що, наприклад, може свідчити відсутність у правоохоронних органах заяв щодо дій співробітників СБУ під час конфлікту 16 грудня 2006 року.
Отже, напрошується висновок, що Харківський міський голова намагається втягнути Управління Служби безпеки України в Харківській області у неіснуючу площину конфлікту.
З приводу скасування дозволу Харківській міській раді на провадження діяльності, пов'язаної з державною таємницею, а також допуску до державної таємниці Харківському міському голові Михайлу Добкіну нагадуємо, що зазначені превентивні заходи були викликані системними грубими порушеннями з їхнього боку вимог чинного законодавства про охорону державної таємниці. Вказані заходи були спрямовані винятково на запобігання можливій втраті відомостей та матеріальних носіїв, що містять державну таємницю чи конфіденційну інформацію, яка є власністю держави.
Генеральною прокуратурою України, Кабінетом міністрів України, Центральним Управлінням Служби безпеки України, військовою прокуратурою Харківського гарнізону, якими розглядалися скарги та заяви Харківської міської ради, Харківського міського голови Михайла Добкіна та секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса з приводу скасування допуску до держтаємниці, дії Управління СБ України в Харківській області визнані правомірними.

Прес-центр Управління СБУ в Харківській області
 
5 февраля 2008 г, 20:02
Светлана Сирык 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters