Василий Cалыгин: Действия со стороны КРУ являются ярким свидетельством того давления, которое испытывает власть на местах в канун съезда депутатов всех уровней в Северодонецке

Пресс-служба Партии регионов разместила на сайте комментарий председателя Харьковского областного совета Василия Салыгина относительно действий, которые, по его мнению, нынешняя власть начинает в регионе с целью подрыва доверия населения к органам местного самоуправления:

8 лютого 2008 року до Харківської обласної ради надійшов лист від Головного контрольно-ревізійного управління України, де йдеться про ревізію з лютого по березень цього року фінансово-господарської діяльності обласної ради за 2006 та 2007 роки.

Викликає здивування, чому контрольно-ревізійне управління має намір перевіряти діяльність обласної ради лише за термін повноважень діючої каденції? Востаннє подібна ревізія відбувалась більш ніж п’ять років тому, так чому б не перевірити фінансово-господарську діяльність, скажімо, за 2005 рік? Дати відповідну оцінку, наприклад, незаконному витрачанню коштів на спробу політичної замовної кампанії з відкликання депутата обласної ради Є. Кушнарьова?

Ми не ставимо питання доцільності чи недоцільності цієї перевірки, у нас немає побоювання за результати у разі об’єктивного її проведення. Та чи державний це підхід – відволікати ресурси та час 14 фахівців ГоловКРУ на 33-денний термін відрядження до іншої області з відповідними витратами бюджетних коштів, що так потрібні при вирішенні соціальних питань?

Впевнений, ці безпрецедентні дії з боку контролюючих органів є яскравим свідченням того тиску, що зазнає представницька влада на місцях та її депутатський корпус перед з’їздом депутатів усіх рівнів у Сєверодонецьку.

Робиться все для того, щоб руками фахівців Головного контрольно-ревізійного управління України паралізувати роботу обласної ради з виконання повноважень щодо управління спільним майном громад Харківської області і, відповідно, надходжень до бюджету. Під загрозою опиниться реалізація цілого ряду обласних програм і проектів, насамперед, програми «Земля-людям!» Зупиниться реалізація проекту зведення нового сучасного Обласного палацу дитячої та юнацької творчості, реконструкція спортивної бази клубу «Металіст», що загрожує зірвати святкування 100-річчя харківського футболу та заплановане проведення у Харкові фінального матчу Кубку України з футболу. Під загрозою опиниться діяльність представництва Харківської обласної ради у Києві, яке на сьогодні виконує великий обсяг робіт, безпосередньо співпрацюючи з центральними органами влади.

Переконаний, перевірка носитиме замовний характер, будуть вишукуватись будь-які дрібні порушення, необ’єктивна інформація буде цілеспрямовано поширюватись у засобах масової інформації, нагнітатиметься суспільно-політична обстановка на Харківщині. Тому що дехто лише гучно заявляє про любов до Харкова та харків’ян, говорить про необхідність надання місту особливого статусу, а насправді всі дії спрямовує на очорнення в очах громадськості самоврядних органів регіону.

Хотів би звернути увагу харків’ян та всіх жителів Харківської області на те, що сьогодні відбувається сплановане послідовне знищення системи органів місцевого самоврядування. Не можна залишатись байдужими до цього. Ми не маємо права допустити подібне свавілля!

Прес-служба Харківського обласного відділення Партії регіонів

 
11 февраля 2008 г, 18:37
Нина Артюх 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters