Ющенко уверен, что во втором туре у украинцев выбора нет. Заявление Президента

Президент Виктор Ющенко сделал заявление. В нем , в частности, глава государства говорит, что выборы прошли свободно, демократично и законно, а значит «Оранжевая революция» победила. Приводим текст заявления полностью

Виктор Ющенко
Президент Украины
Як Глава держави приймаю волю Українського народу, висловлену на виборах 17 січня 2010 року. Саме головне – вибори відбулися вільно, демократично, законно. Україна і українці продемонстрували високі виборчі стандарти, які дають приклад на всьому пострадянському просторі.

Це визнано численними міжнародними спостерігачами. Наш народ вкотре продемонстрував вірність європейським цінностям.

Вільний і демократичний характер виборів вважаю винятково важливим нашим досягненням, яке є наслідком п’яти років мого Президентства. Я як Президент, як українець пишаюся цим фактом.

Я зробив все як Президент для гарантування вільного волевиявлення в Україні і забезпечив свободу слова і вибору без жодного адміністративного тиску. Свобода вибору – найважливіший інструмент та головна ознака демократії в нашій державі.

Факт вільних виборів означає, що Помаранчева революція справді перемогла, при чому перемогла не словом, а ділом.

Хочу ще раз підкреслити: як Президент я виконав свої гарантії стосовно свободи слова, забезпечення законності виборчого процесу і рівності прав учасників перегонів. У виборчому процесі не було шантажу з боку влади, не було переслідувань і адміністративних втручань, кожен кандидат мав доступ до засобів масової інформації, усі мали рівні виборчі можливості, які використали, і загалом докорінно іншою, значно толерантішою за попередні у нашій країні голосування була атмосфера першого туру виборів.

Дякую представникам органів місцевого самоврядування, які у критичних економічних, фінансових умовах забезпечили діяльність виборчих дільниць. Місцева влада виконала настанови Президента по даному питанню. Я вдячний усім організаторам виборчого процесу і членам дільничних комісій за напружену роботу в цей час. Я дякую правоохоронцям і представникам Служби безпеки, які забезпечили порядок, запобігли загрозам і не допустили зриву виборів.

Дякую усім громадянам, які взяли участь у цих виборах.

Дякую виборцям, які проголосували за мене. Я ціную ваше сумління. Ваш голос – це голос на користь української європейської демократичної України. Глибоко переконаний, нам не потрібно сезонних настроїв.

Ми знаємо: українська національна, демократична, європейська ідея належить мільйонам людей, усьому нашому народові. Так є і так завжди буде. Маємо незмінну політичну позицію, на якій Україна залишається Україною. На цій позиції Україна тільки буде посилюватися.

Попереду дуже складний другий тур виборів.

Його складність у тому, що Україна має вільні вибори і водночас не має належного вибору.

Як свідчить минулий досвід, для обох кандидатів, які претендують на посаду Глави нашої держави, національні, європейські та демократичні цінності є, по суті, чужими, незрозумілими і дуже далекими.

Висловлюючи думку як громадянин України, не бачу принципової різниці поміж обома претендентами.

Я виконав свої демократичні зобов’язання на посаді Президента України, але зобов’язання національні і державні не дають мені морального права полишити політичне життя України.

Головний захист України – демократія. Я про це багато разів в останній час говорю. Лише демократія дає нам просвіт і перспективу. Цей принцип має бути захищений будь-якою ціною.

Як Президент України я залишаюся гарантом дотримання Конституції та докладу всіх зусиль, щоб другий тур виборів відбувся вільно, законно і демократично.

До толерантності і зваженості закликаю кандидатів на посаду Президента – перед вами стоїть завдання гідно провести підготовку до другого туру і з такою ж гідністю прийняти результати волевиявлення виборців.

Дякую за увагу
 
21 января 2010 г, 09:12
Ирина Клименко 
 
 
В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #13 мужичок 22.01.10, 21:42
     

    ПРЕДСМЕРТНАЯ АГОНИЯ,,,,,И НЕ ЧЕГО ЭТИХ ДЕМОНОВ НЕ БЕРЕТ,,,,,,СКОЛЬКО НАРОД ПРОКЛЯТИЙ В ИХ АДРЕС ШЛЕТ ,,,,,,,А ИМ ХОТЬ БЫ ЧТО,,,,ЧИСТЫЕ ДЕМАНЫ,,,,,

  • #12 Рива Хаймович 22.01.10, 04:19
     

    Интеллектуальное убожество. Хуже Януковича.

  • #11 ДМИТРИЙ БАБИЙ 21.01.10, 21:19
     

    Дурной Бред!!!!

  • КОТ БАЗИЛИО 21.01.10, 16:48
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • guard 21.01.10, 15:36
     

    Комментарий удален из-за нарушения правил

  • #8 Ник72 21.01.10, 13:58
     

    Кого хотят наказать боги...

  • #7 Казак 21.01.10, 11:59
     

    Пусть раскажет как он рекорд установил. Со своей Оранжевой революцией! Дальше я ругаюсь.............................. .......................................................................................................

  • #6 Дашка 21.01.10, 11:12
     

    За то что он сделал со страной за 5 лет, его нужно судить. А он оказывается этим гордится. Своих 5% он считает победой оранжевой революции-маразматик.

  • #5 Отец Федор 21.01.10, 10:21
     

    Заявление Антона внушает оптимизм

  • #4 Антон 21.01.10, 10:10
     

    Ничего ребятки, скоро вы будете думать, что курить, когда малороссийский губернатор царить на окраине Империи начнет.

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters