В облизбирком поступили жалобы на Арсена Авакова. Комиссия предупреждение не вынесла

Сегодня Харьковская областная избирательная комиссия на своем заседании рассмотрела жалобу главы правления Харьковской областной организации «Институт региональной политики» Андрея Бородавки (помощник депутата горсовета Игоря Выровца) на действия Арсена Авакова - кандидата в депутаты областного совета и кандидата на пост мэра города Харькова

По словам Андрея Бородавки, субботними действиями на фабрике «Фолио» Арсен Аваков нарушил его конституционные права, попытавшись сорвать выборы. Бородавка требовал от членов комиссии вынести Авакову предупреждение. Но на заседании члены облизбиркома решили этого не делать. Кроме этого, на кандидата поступили еще две жалобы от избирателей.

Александр Русанов
председатель областной избирательной комиссии
Как указано в этих жалобах, что нарушены их права как избирателей в том, что было заблокировано предприятие, изготавливающее бюллетени, и областная избирательная комиссия могла несвоевременно эти бюллетени получать, и соответственно, передавать их территориальным комиссиям - районным и городским, а они вообще могли бы не проголосовать, и в этом нарушены их избирательные права. Их жалобы удовлетворены частично

Ни по одной из жалоб члены комиссии предупреждение не вынесли. Приняли решение: жалобы передать в прокуратуру, и обратить внимание Арсена Авакова на то, чтобы подобные действия больше не повторились.

 
26 октября 2010 г, 21:37
Маргарита Кузьмина 
 
 

Материалы по теме «Выборы в местные советы - 2010»:

В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #10 !!!!!!!!! 28.10.10, 15:40
     

    ... Бородавка... дал жеж Бог фамилию. А впрочем какая фамилия такие и действия!!!

  • #9 Прочитал Андрея 27.10.10, 22:44
     

    Вы читайте то что пишет сам Андрей, а не то что пересказывают ! Вон посмотрите справа на форуме висит.

    Субєкт оскарження: Арсен Аваков →

    http://www.objectiv.tv/forum/viewtopic.php?f=6&t=1467

    Харківська обласна виборча комісія

    Бородавка Андрія Григоровича

    проживаю за адресою:

    61120, м. Харків, пр.-т Тракторобудівників, 71б, кв. 96

    тел. моб. 067....0

    Субєкт оскарження:

    Кандидат у депутати Харківської обласної ради Аваков Арсен Борисович

    61002, м. Харків, вул. Мироносицька,

    б. 22, кв.11, тел. моб. 0577680611

    [center]СКАРГА[/center]

    На порушення статті 3 та статті 11 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів»

    Я, Бородавка Андрій Григорович, громадянин України, у відповідності з статтею 3 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" маю право голосу на виборах депутатів Харківської обласної ради, що мають відбутися 31 жовтня 2010 року.

    23.10.2010 р. із засобів масової інформації, мені стало відомо, що кандидатом у депутати Харківської обласної ради вчинені дії, які перешкоджають реалізації мого виборчого права. Зокрема, в повідомленні ЗМІ «Харківські новини» від 23 жовтня 2010 та блозі А.Б.Авакова в інтернет-виданні «Українська правда» вказано наступне:

    «Областная организация партии "Батькивщина" требует прекратить процедуру выдачи бюллетеней, обнародовать информацию где, на каких основаниях, в каких количествах, при каком контроле печатаются бюллетени для голосования, как контролируются формы, как контролируется процедура завоза бюллетеней", - заявил Арсен Аваков.

    Он также сказал, что "Батькивщина" требует утвердить новую форму бюллетеней и изготовить их заново. «Это надо сделать незамедлительно, чтобы не допустить срыва выборов!» - подчеркнул Арсен Аваков.

    (http://kharkovnews.info/news/n16080, http://blogs.pravda.com.ua/authors/avakov/4cc2c517803bc/).

    Також з повідомлення на сайті Харківської обласної державної адміністрації мені стало відомо що:

    «Представник партії «Батьківщина» Микола Селезньов, не зареєструвавшись на засіданні комісії як представник політичної партії з правом дорадчого голосу, втрутився в її роботу, проголошуючи на телекамеру, що нібито члени комісії - а були присутні 15 з 18 членів комісії,- видають пачки бюлетенів, на яких не проставлені номери ділянок, округів і так далі,- розповів Олександр Русанов.- Усі члени комісії бачать, що все необхідне в бюлетенях є, а він заявляє на камеру, що це не так. На наші вимоги дати можливість комісії працювати Микола Селезньов не реагував».

    Трохи пізніше в облвиборчком увірвалися представники партії «Батьківщина», серед них - кандидат у депутати обласної ради Юрій Прав. «Громадяни представилися кандидатами в депутати і вимагали, щоб була припинена видача бюлетенів»

    http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/3259

    Порядок виготовлення виборчих бюлетенів та їх передачі виборчим комісіям визначений статтею 67 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» та Постановою Центральної виборчої комісії від 23 вересня 2010 року № 365.

    Згідно Закону обласна територіальна виборча комісія на підставі договору, укладеного між нею і поліграфічним підприємством, забезпечує виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на місцевих виборах відповідно не пізніш як за десять днів до дня виборів та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за дев’ять днів до дня виборів в упаковці підприємства-виготовлювача на підставі акта приймання-передачі за формою, встановленою Центральною виборчою комісією.

    Закупівля товарів, оплата робіт, послуг для підготовки і проведення чергових, позачергових та перших місцевих виборів здійснюється Центральною виборчою комісією за рахунок коштів Державного бюджету України, територіальними виборчими комісіями - за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України, а повторних та проміжних місцевих виборів - за рахунок коштів місцевих бюджетів.

    Виконання вимог кандидата у депутати Харківської обласної ради Авакова Арсена Борисовича про виготовлення декілька мільйонів нових бюлетенів є заздалегідь неможливим, а дії його представників як я вважаю направлені на зрив виборчого процесу та позбавлення права голосу на виборах депутатів сільських, селищних, міських рад, виборах сільського, селищного, міського голови громадян України.

    23 жовтня 2010 р. з повідомлення ИА «Главное» мені стало відомо, що представники опозиції «заблокировали выезд с территории типографии, т.к. опасаются, что уже напечатанные бюллетени могут попытаться вывезти с «Фолио-плюс» (http://glavnoe.ua/news/n61069).

    Після цього, о 21 годині я прибув до поліграфічного підприємства «Фоліо плюс», яке знаходиться за адресою вул. Лодзинська, 7.

    Там я переконався, що дійсно біля 70 громадян, переважно чоловіків, блокують прохідну підприємства, серед присутніх були Арсен Аваков, Андрій Руденко, Віталій Маляренко, Юрій Прав, працівники передвиборчого штабу ХОО ВО «Батьківщіна» та охоронці ЗАО «Хлібзавод Салтівській».

    На моє прохання до Арсена Авакова назвати норми Закону, які на їх думку були порушені змістовної відповіді я не почув, але у відповідь пролунали образи, а потім погрози фізичної розправи, також я отримав декілька ударів в спину та по нозі.

    Кандидат у депутати Харківської обласної ради Аваков Арсен Борисович та супроводжуючі його особи вимагали що б їх допустили на територію підприємства на якому виготовляються виборчі бюлетені, на заклики представників правоохоронних органів запиниться вони не реагували, та десь біля 22 години із застосуванням фізичної сили вони прорвали міліційне оточення і увірвалися на прохідну підприємства.

    Правозахисник Каряка А.Г. 24.10.10 р. подав до Фрунзенського РО УМВД в Харківській області Заяву (ЖРЗПЗ №9318) про противоправні дії під час виборчого процесу.

    В результаті дій та закликів кандидата у депутати Харківської обласної ради Авакова Арсена Борисовича був заблокований вивіз бюлетенів та передавання їх до виборчих комісій. Ці дії, як я вважаю направлені на зрив виборчого процесу та позбавлення права голосу на виборах депутатів сільських, селищних, міських рад, виборах сільського, селищного, міського голови громадян України.

    Ці дії прямо порушують моє конституційне право на участь у виборчому процесі як виборця, надане мені згідно статті 3. Загальне виборче право Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

    Також я вважаю, що дії кандидата у депутати Харківської обласної ради Авакова Арсена Борисовича порушують засади виборчого процесу та являються незаконним у виборчий процес, що прямо заборонено статтею 11 Закону.

    На підставі викладеного і частини шостої статті 46 та статті 85 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» прошу:

    1. Прийняти скаргу до розгляду

    2. Визнати дії кандидата у депутати Харківської обласної ради Авакова Арсена Борисовича такими, що порушують мої виборчі права та охоронювані законом інтереси щодо участі у виборчому процесі.

    3. Оголосити попередження кандидату у депутати Харківської обласної ради Авакову Арсену Борисовичу

    Додатки:

    1. Копію паспорта громадянина України.

    2. Копія скарги 2 прим. на _3__ арк.

    3. Фото.

    4. Диск СD з фото та відео.

    24.10.2010 р. Бородавка А.Г.

  • #8 --- 27.10.10, 13:12
     

    К #1!

    В данном случае, как раз, написано правильно. "Комиссия предупреждение не вынесла". Если бы было "предупреждениЯ", то Ваш вопрос был бы закономерен.

  • #7 Читатель. 27.10.10, 11:20
     

    "..было заблокировано предприятие, изготавливающее бюллетени, и областная избирательная комиссия могла несвоевременно эти бюллетени получать, и соответственно, передавать их территориальным комиссиям - районным и городским, а они вообще могли бы не проголосовать". А эта бородавка она вообще вменяема или нет если такие жалобы пишет

  • #6 Чумак Ю. 27.10.10, 08:42
     

    Ща мы плоскогубцы тряпочками обматаем...

  • #5 Честный мент это как нэзайманый гопосек...:-)))) 27.10.10, 08:14
     

    !!!!!

  • #4 пятихаточка 27.10.10, 07:56
     

    А Бородавка собственно как всегда в своем репертуаре. Давно его слышно не было, любитель клоунады!

  • #3 инженер 27.10.10, 07:35
     

    Напомню,что Выровец был Нашистом и критиковал ПР,а теперь переметнулся в другой лагерь!

  • #2 ВитЮля 26.10.10, 22:51
     

    Клоуны

  • #1 oibibio 26.10.10, 21:56
     

    "Комиссия предупреждение не вынесла"...

    жива хоть?

    комиссия то...

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters