Несколько тысяч активистов пикетировали Генпрокуратуру

Около пяти тысяч активистов собирались в Киеве перед зданием Генеральной прокуратуры Украины на улице Резницкая, 13/15. Колонна митингующих пришла с Майдана Независимости

Колонна шла по ул. Институтской и уже к 11:40, не встретив никакого сопротивления милиции, достигла места пикета, пишет РБК-Украина.

Придя к стенам ГПУ, активисты объявили о начале предупреждающего митинга. Около ступенек их ждали всего 15 правоохранителей.

Перед ступеньками протестующие положили покрышку, но, так как этот митинг был объявлен предупреждающим, они пообещали ее не поджигать.

В 13 часов около пяти тысяч демонстрантов построились в колону, чтобы отправиться обратно на Майдан Независимости.

По сообщениям активистов, провокации в их сторону сегодня все-таки были. Курсанты внутренних войск показывали им непристойные жесты и провоцировали на драку, а напротив Мариинского парка колонну пытались разделить группы, так называемых, «титушек», но до столкновений дело не дошло.

Кроме этих нескольких провокаций пикет прошел совершенно мирно, пишет РБК-Украина.

 
25 января 2014 г, 12:40 (обновлено в 14:46)
Ксения Бай 
 
 

Материалы по теме «Евромайдан»:

В связи с обострением общественно-политической обстановки в Украине и резким увеличением попыток оставить на сайте комментарии, которые могут быть расценены как экстремистские, редакция «Объектив» приняла решение временно закрыть пользователям возможность комментировать материалы на сайте и скрыть все уже опубликованные комментарии. Эти функции будут восстановлены после нормализации обстановки. Редакция МГ «Объектив» приносит читателям свои извинения

Комментарии:

  • #17 монах 25.01.14, 16:10
     

    Ну пусть Янукович плохой-но мятежники то еще хуже.Если они сейчас такое вытворяют,то дай им чуть чуть власти ,они такое устроят.

  • #16 Sokolov 25.01.14, 15:35
     

    Paix!!!Жаль, что тебя не добили, БАНДЮГА!!!!!

  • #15 Sokolov 25.01.14, 15:33
     

    ИПРОЭТОТЖЕ, ПРОЭТО!!! Бандюки!!! А про СЕБЯ, СКОТЫ?

  • #14 КоксКвасневских 25.01.14, 14:08
     

    #12 Paix, жертва террора?:))

  • #13 Iwans 25.01.14, 14:02
     

    #12 Paix, Вас там пытали?

  • #12 Paix 25.01.14, 13:52
     

    Для меня генпрокуратура ассоциируется с гестапо.Теже методы та же политика.

  • #11 ИПРОЭТОТОЖЕ 25.01.14, 13:42
     

    СПИВПРАЦЮВАВ ИЗ АДМИНИСТРАЦИЭЮ ВИПРАВНОЙИ КОЛОНИИ-Т.Е. СТУЧАЛ НА СВОИХ ЖЕ.

  • #10 ИПРОЭТОТОЖЕ 25.01.14, 13:40
     

    Я-НУКОВИЧ

    Псевдонаукові ступені та неіснуючі нагороди

    Янукович має псевдонаукові ступені та неіснуючі нагороди[157].

    Віктор Янукович вказував у своїй біографії, що є членом Каліфорнійської міжнародної академії науки, освіти, індустрії та мистецтв. Пізніше з'ясувалося: такого наукового закладу НЕ ИСНУЕ.[157].

    «Кембриджський міжнародний центр» нагородив В.Януковича медаллю — відзнакою за його наукові проекти та їхнє успішне втілення у Донецькому регіоні. За рішенням Кембриджського Центру його було нагороджено званням «людина року» в номінації «місцевий економічний розвиток» за 2000 рік і включено до річного видання Міжнародного Біографічного Центру. В той же час доктор Джейк Рейнольдз — заступник директора Програми з промисловості Кембриджського університету, яка займається різноманітними проектами для промисловців, підприємців, економістів тощо, заявив: «Я особисто ніколи не чув про Кембриджський міжнародний центр. Ви можете зв'язатися з університетським центром міжнародних відносин. Однак, я не знаю про існування на цьому факультеті жодних програм висунення на нагороди».[158]

    9 липня 2008 р., у день народження Віктора Януковича, російська громадська організація «Національний комітет громадських нагород» ухвалила рішення про нагородження його орденом Святого князя Олександра Невського І ступеня «за ВИДАТНИ заслуги і ВЕЛИЧЕЗНИЙ особистий внесок у зміцнення економічного і культурного співробітництва між Росією та Україною». Про це повідомлялося на офіційному сайті Віктора Януковича. У державному реєстрі Російської Федерації ця нагорода зареєстрована під № 042.[159] 24 вересня 2008 р. Генеральна прокуратура Росії повідомила про те, що «Генеральною прокуратурою Росії і ФСБ Росії разом із ФНС Росії, Мін'юстом Росії, Геральдичною Радою при президенті Росії виявлені порушення закону в діяльності Академії проблем безпеки, оборони та правопорядку та автономної некомерційної організації "Національний комітет громадських нагород", Академією і Національним комітетом усупереч чинному законодавству засновані 73 види ідентичних державним нагород, у тому числі ордена, медалі, нагрудні знаки, встановлені учені ступені». Орден Святого князя Олександра Невського, яким був нагороджений лідер Партії регіонів Віктор Янукович, визнаний НЕДИЙСНИМ[160].

    Наукові праці та інші публікації

    Автор (співавтор) близько 30 наукових праць, зокрема книг:

    «Инфраструктура промышленного региона: теория, практика, перспективы» (1999)

    «Менеджмент инвестиционного проектирования и планирования» (т.2, в 3 кн.; 1996–1998, співавтор);

    статей:

    «Состояние и проблемы деятельности банков в Донецкой области» (1998)

    «Статус обласної ланки управління соціально-економічним розвитком» (1998)

    «Регіональні проблеми формування і використання трудових ресурсів» (1999)

    «Украинско-российские экономические отношения в региональном аспекте: тенденции, особенности развития» (1999)

    «Шахтерские города Донецкой области: проблемы и пути решения» (1999, співавтор)

    «Проблемы реструктуризации хозяйственного комплекса промышленного региона» (1999, співавтор)

    «Проблемы и перспективы социально-экономического развития Донецкой области» (1999)

    «Засоби підвищення ефективності зовнішньоекономічної діяльності регіону» (2000)

    «Экономические процессы управляемы» (2001) та ін.

    «Opportunity Ukraine[161]», англійською мовою. — Відень: Видавництво Мандельбаум, 2011 — книгу було викрито у ПЛАГИАТі[162][163][164][165].

    Судимості. Зняття судимостей

    15 грудня 1967 р. у віці 17 років Віктор Янукович уперше засуджений до 3 років позбавлення волі за участь у пограбуванні за статтею 141 ч.2 КК УРСР як член злочинного угруповання «Півновка». У зв'язку з амністією з нагоди 50-ти річчя Жовтневої революції термін покарання зменшений судом до 1,5 років. Покарання Віктор Янукович відбував у Кременчуцькій виховній колонії[166] упродовж 6—7 місяців і був умовно-достроково звільнений за клопотанням адміністрації за зразкову поведінку. За свідченням мешканця Сміли Миколи Московченка, який у той час також перебував у цій колонії, Віктор Янукович співпрацював з адміністрацією виправної установи.[167]

    Удруге до кримінальної відповідальності Віктор Янукович притягнутий через заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості за ст. 102 КК УРСР й засуджений 8 червня 1970 р. до 2 років позбавлення волі. Досудове слідство й розгляд справи в суді тривали 9 місяців. За свідченням одного з приятелів Віктора Януковича Олександра Мартиненка, під час інциденту була присутня якась дівчина, яку Віктор Янукович начебто захистив від п'яних залицянь. Побутує легенда, що начебто справа насправді порушувалася за зґвалтування відповідно до статті 118 КК УРСР, але завдяки співпраці Януковича з «органами» буцімто зникла заява потерпілої, а справа була перекваліфікована[8]. Відбував покарання у Єнакієвській виправній колонії № 52 у селищі Оленівка[168].

    У грудні 1978 р. судимості Януковича ухвалою Президії Донецького обласного суду визнані безпідставними. Це стало можливим завдяки зверненню до Донецького обласного суду космонавта Георгія Берегового, депутата Верховної ради СРСР(НУ НЕ СУКА ЛИ,А??)

    Обставини цих справ суперечливо висвітлюються низкою засобів масової інформації.

    У 2004 р. до Донецька скликані журналісти для прояснення ситуації із судимостями прем'єра, голова Донецького апеляційного суду Олександр Кондратьєв запитав у них: «У вас що, є підстави мені не вірити?»(ну канешно-тиж билый та пухнастий за таки то бабки!)

    8 лютого 2005 р. Донецька обласна прокуратура, за вказівкою Генпрокуратури України, відновила розслідування у справі про можливі фальсифікації при знятті судимостей з Віктора Януковича. У липні 2005-го в ході перевірки, проведеної Донецькою обласною прокуратурою, встановлено, що протягом 2002–2004 рр. співробітниками Донецького обласного апеляційного суду були підроблені дві постанови президії Донецького обласного суду від 27 грудня 1978 р. про скасування стосовно Віктора Януковича вироків народного суду Єнакієве за ст. 141 ч. 2 («грабіж, пов'язаний з насильством») і ст. 102 («свідоме нанесення тілесних ушкоджень»). Експертиза, проведена Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Керування МВС у Донецькій області, як і наступна, проведена Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Управління МВС України, факт фальсифікації архівної справи № 386 Р-3410 підтвердила[171]. У висновках обох експертиз відзначалося: сторінки з постановами, що відрізняються складом паперу від інших сторінок, вставлені у справу після її розшивання, підпис судді Віталія Хованського, який вивчав справу Януковича, підроблений іншою особою.[172]

    У жовтні 2005 р. розслідування припинено «у зв'язку з відсутністю складу злочину» — слідчим органам не вдалося виявити оригінали фальсифікованих документів, а склад злочину за ст. 366 ч.2 КК України припускає підробку винятково оригіналів. Віталій Бойко, головуючий у президії Донецького обласного суду того часу, згодом голова Верховного Суду України, не раз заявляв, що особисто підписав постанови суду про зняття судимостей(ТОЖЕ СУКА!).

    У 2006 р. порушена кримінальна справа за фактом фальсифікації постанов суду про зняття судимостей з Віктора Януковича. Вона була закрита за відсутністю складу злочину у липні 2006-го.[173].

  • #9 ПРОЭТО 25.01.14, 13:38
     

    Біографія

    Народився у робітничому селищі Жуківці біля міста Єнакієвого[5], Донецької області (тоді — Сталінської); батько Федір Володимирович (білорус, поляк, росіянин)[6][7] (1923–1991) — металург; мати Ольга Семенівна (росіянка)[6] (1925–1952) — медсестра. У Віктора Януковича є звідні сестри, але він про них воліє не згадувати[8]. Прізвище Янукович білоруського походження (від білоруського імені Янук — народної форми католицького імені Ян)[9].

    Фотокопія документу, оприлюдненого народним депутатом В. Яворівським щодо минулого Федора Володимировича Януковича

    Біографія батька, Федора Володимировича, офіційно не публікувалася, однак у січні 2010 року народний депутат України від фракції БЮТ Володимир Яворівський заявив журналістам, що ним було оприлюднено секретні документи Народного комісаріату внутрішніх справ СРСР, згідно з якими батько був переселений з Білорусі на Донбас на виправні роботи, у зв'язку зі звинуваченням у співпраці з німецькими окупантами в роки Другої світової війни (див. фотокопію документу)[10][11] Авторами інтернет-ресурсу ord-ua.com у вересні 2007 року було проведено власне дослідження цих документів[12].

    Мати померла, коли Віктору Януковичу було 2 роки. Батько одружився удруге. Через погані стосунки з мачухою Янукович пішов з батьківського дому до бабусі, жив «у малюсінькому флігелі». Коли Віктор Янукович став прем'єром, в його школі з'явилась табличка, що він там учився. Як він стверджував:« Я ніколи не був круглим відмінником, хоча вчився добре, наука давалася легко, учителі говорили: «схоплює усе на ходу». Від батька він успадкував гасло «Очі бояться — руки роблять» »

    Також від батька в спадщину дісталася Віктору Януковичу і дружба з космонавтом Георгієм Тимофійовичем Береговим, із яким, Федір Володимирович Янукович перед війною разом учився літати в Єнакіївському аероклубі.

    Був двічі судимий (15 грудня 1967 року та 8 червня 1970 року) — просидів у в'язниці за кримінальні злочини, загалом, три з половиною роки. 1978 року судимості було знятоза "зразкову повединку",а на самому дили за спивпрацю из администрациэю виправной колонии и завдяки проханню льотчика-нальотчика Берегового.

    Освіта

    Єнакіївський гірничий технікум (1973)

    Проте, 1967 року, згідно з постановою прокуратури м. Єнакієвого, Януковича відраховано з Єнакіївського гірничого технікуму за участь у вчиненні злочину[13].

    Донецький політехнічний інститут (1980), спеціальність інженер-механік, «Автомобілі та автомобільне господарство»;

    Навчався заочно.

    Українська академія зовнішньої торгівлі (2001), магістр міжнародного права, «Міжнародне право»;

    Проте, ніхто з тих, хто закінчив академію того ж самого року, що і Янукович, такого студента не пам'ятає, — заявляє «Українська правда».[14][15][16][17] Як заявив Тарас Костишин в RUPOR.INFO, випускники Української академії зовнішньої торгівлі випуску 2001 року БУЛИ ЗДИВОВАНИ ТИМ, що їхнім однокурсником виявився Віктор Янукович. Вони його там ніколи не бачили.[18]

    Інститут економіко-правових досліджень НАНУ, дисертація на тему «Управління розвитком інфраструктури великого промислового регіону».

    Свого часу Янукович вказував у своїй біографії, що є членом Каліфорнійської міжнародної академії науки, освіти, індустрії та мистецтв. Як з'ясувалося, такого наукового закладу НЕ існує.[19]

  • #8 Покурор 25.01.14, 13:37
     

    А в прокуратуре сейчас никого нет, все ушли на обеспечения правопорядка на улицах. Многие из прокуроров стоят в шеренгах рядом с ВВешниками.

Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters