Руслана на «Печенежском поле»

Руслана на «Печенежском поле»

Окремою частиною фестивалю «Печенізьке поле» була музична, і сказати, що все тут було бездоганно, не можна.

Вечірній гала-концерт (вдень виступали маловідомі й інколи малоцікаві колективи) мав початися пізно — о 19.30, але почався ще на годину пізніше. Вів вечір не заявлений у програмці Богдан Бенюк, а акторка Харківського театру імені Шевченка Оксана Стеценко.

Окремі колективи на «Печенізькому полі» важко було назвати етнічними. Все ж надягти вишиванку чи вставити у пісню народні мотиви — це ще не означає бути етнічним музикантом. По одній пісні виконали харківські гурти «Летто», «Ярмарок», Folk classic band i Acoustic quartet (останній — учасник джазових фестів) і «Коло». Хедлайнерами вечора були гурт Ars Nova із барабанами, київський «Бряц-band» із трьома балалайками і баяном і бандурист Роман Гриньків, що імпровізує на такому старовинному інструменті й навіть грає класику.

Найбільше, звісно, чекали на Руслану і її новий проект «Амазонка». Нещодавно співачка сказала, що українським виконавцям досить вкладати гроші лише в кліпи, слухач заслуговує на дорогі видовища. «Амазонка» — це справді шоу, в якому були і балет, і металеві крила, і костюми. Але називати це чимось абсолютно відмінним від «Диких танців», як запевняла Руслана, я б не наважилася. Драйву в музиці цієї тендітної жінки тільки побільшало.

— У гуцулів всі танки були на витривалість, — розповіла Руслана «Объектив-Но» про свій новий проект. — Того, хто падав, не поважали. Ми це перейняли і теж втягнулися у такий ритм. Якщо мої «Дикі танці» були екзотикою етнічною, то «Амазонка» — це наша історична екзотика. Перші українські амазонки існували на острові Хортиця. Я багато про це читала і вирішила, що, доки всі дівчата світу намагаються зробити із себе кицьок, ми драйвонемо черговим образом амазонок. Не хочеться, щоб проект зі Східної України асоціювався з агресією, тому ми максимально свою амазонку пом’якшили. Це дівчина, яка хоче бути незалежною, самодостатньою у житті й роботі. Але не у коханні. Амазонки ж, як відомо, незалежними були і в любові: їм чоловіки були потрібні лише того, щоб народжувати доньок.

Русланин драйв закінчився зблисками феєрверка на нічному плесі водосховища.

Тетяна Терещенкова 
 
версия для печати
 
 
Загружается...

Новости Украины

Loading...
Loading...

META.новости

Загрузка...
©2007-2024, Медиа группа «Объектив», Харьков

Использование материалов разрешено только при наличии гиперссылки.

Редакция не несет ответственность за сообщения, оставленные посетителями.

По любым вопросам Вы можете связаться с редакцией


мобильная версия сайта

размещение рекламы

подписывайтесь на RSS

«добавляйтесь»
 
free counters